…om Marika Beutler

Min plats på jorden är på Kinnekulle där jag har mitt hem och min verkstad, mitt bland blommor och djur, mellan himmel och hav.
Jag är främst skulptör och vill i mina ting fånga alla de känslor som bor i oss små fina människor. Sen älskar jag det vackra individuella bruksgodset, och gör alltifrån muggar till fågelbad. Jag går över gränser i materialval, arbetar brett genom lergods, stengods och porslin, raku, gjuter en del i parian och porslin, är en notorisk kunskapssamlare, älskar att räkna på glasyren och molvikter, ja jag kan verkligen ”nörda” ner mig.

IMG_7969

Jag blir inspirerad av människor, händelser, samtal, textilmönster och böcker. Gillar att använda mina livserfarenheter i mitt konstnärskap.  För mig är det oerhört viktigt med känslan i saken, att den berör och att den slår an hos betraktaren.

För mig är det inte så viktigt vilket material skulpturen är gjord i utan vad den uttrycker.  Jag har försökt att skaffa mig så mycket kunskap så att jag kan känna mig fri att använda vilken lera jag vill och att jag kan blanda mina egna glasyrer, just för att jag vill få det uttrycket jag vill ha. Jag säljer mina saker på utvalda ställen. Mitt konsthantverk finns i några underbart fina konsthantverksbutiker runt om i Sverige. Jag är även en av fem stycken konsthantverkare som driver ”Hantverk kring Kanalen” i Hajstorp vid Göta Kanal. Jag har öppet i min verkstad under Kinnekulles stora Konstrunda i maj varje år. Är också medlem i Omkull, en förening som består av konsthantverkare verksamma kring världens vackraste plats – Kinnekulle.

Kinnekulle är det gröna berget med bedövande vacker natur. Här finns allt från tät granskog, öppna alvarshedare, gamla kalkbruk, bokskogar som ger en känsla av att gå i en katedral, och på våren blommar ramslöken som en vit matta.
Ja visst blir jag inspirerad av denna vackra plats.
Varje promenad ger ny inspiration, varje cykeltur skapar nytt flöde av skaparlust.

IMG_0650