Nu finns jag i Varberg !

…på Hembränd Keramik finns med butik och öppen verkstad på  Johanssons Gård.
Ulrika och Marikas keramik kompletterar varandra så fint, och butiken har ett brett urval bruksföremål och skulptur.
Gör gärna ett besök hos Ulrika.
På gården finns vedugnsbageri och café, restaurang, blomster/presentbutik, gym och keramik.
Perfekt utflyktsmål i sommar !

Hembrant Varberg 01

Hembrant Varberg 02

This entry was posted in Resor.

Tillsammans med Kaolin

Blev så glad över att bli antagen till keramikkollektivet Kaolin med butik på Hornsgatan i Stockholm. Varje gång jag är i Stockholm har jag gått till Kaolin och Konsthantverkarna som ligger runt hörnet vid slussen.
Till att börja med finns jag med i butiken från 1 oktober till sista april nästa år.
Jag tycker Kaolin har så fin presentation, de startade redan på 70-talet och har sen dess står för kvalitet, nytänkande och kontinuitet. Tänka vad mycket lera som passerat medlemmarnas händer! Så här presenterar (dom), numera “vi” oss:
“Sveriges enda renodlade keramikkooperativ. Vi har funnits sedan 1978 och består av ett tjugotal medlemmar spridda över hela Sverige. I vår butik kan du handla förstklassig keramik och i vårt galleri visar vi separatutställningar med inbjudna keramiker från både Sverige och utlandet.”
http://www.kaolin.se  (Hornsgatan 50 – 118 21 Stockholm)

Kaolin 1

Kaolin

Hos Tant Kofta i Romelanda

Lördagen den  7e april kommer jag vara med på “öppet hus” hos Tant Kofta i Romelanda, strax norr om Kungälv.
Det ska bli jätteroligt, äntligen får jag visa er mina nya muggar. Muggar med berättelser med sticketanter, djurprat och japanska körsbärsträd. Små berättelser, en del med ord, andra fulla av liv.
Välkomna :-)

 

Mugg Körsbärsblom

Mugg Körsbärsblom 2Mugg Kattflygning

This entry was posted in Keramik.

“Sensommarljus” – 3x Konsthantverkare

I utställningen “Sensommarljus” är vi tre konsthantverkare som ur våra material, silver, textil och lera har skapat en utställning som vi visar i Skövde, Slöjdens Hus.
Utställningen kommer att visas lördagen den 12 augusti tom lördagen den 2 september.

Så välkomna alla, för öppettider se här .

Vernissage Lördagen den 12 augusti.

Sensommarljus 2017

Å vad jag saknar London

Ibland längtar jag så mycket efter det London jag upplevde på 70-talet att det gör ont. Människorna, affärerna, dofterna och mönstrets på Carnaby Street och folkvimlet och musiken på Portobello Road vill jag uppleva igen.
Jag har samlat dom minnena i form av tyger sedan dess och nu gör jag CarnabyStreet-väskor (börsväskor) fulla med minnen och unika mönsterkombinationer.

Som jag skriver på mina labels … “…swinging london, dekadence in berlin and a paris romance… ”

Carnaby Street

This entry was posted in Textil.

Mer keramik till Stockholm

Sedan i våras finns en keramik av mig ute på Rosendals butik på Djurgården. Nu har jag även levererat första omgången keramik till Svensk Hemslöjd på Norrlandsgatan 20 på Norrmalm. Det är en jättefin butik med väldigt mycket hemkänsla full av skaparkraft.
Jag tog med några av mina älskade figurer som nu letar nya hem och snälla ägare. Men även en råtta med nåldyna på ryggen och en hel del annat.
Kom gärna in och hälsa på.
svenskhemslojd

På Österlen – KAOS

Österlen är en fantastisk plats med havet utanför och himlen är så stooor! Massor av loppisar och utställningar. Jag har jobbat några dagar i konsthantverksbutiken KAOS i Södra Mellby. Åk gärna förbi för där finns massor av fint konsthantverk från 20 av mig och mina kolleger.
Jag passade på att fylla på hyllorna och några av mina kära “vänner” finns nu i butiken, stora fat, röda äpplen och lite annat.
Det är roliga samtal med härliga människor i butiken. Dagarna går fort, det är öppet 11 – 17 så jag har haft hela kvällarna att uppleva landskapet och restaurangerna!

 

Kaos 3
Kaos 1

 

 

 

 

Kaos 2

Årets Vårrunda

Jag har öppet i min verkstad under Vårrundan på Kinnekulle 7-8 maj.
Det är lite skräckfyllt att öppna upp sin verkstad för besökare, det vet alla konsthantverkare. I verkstan vill man helst vara ifred, låta idéer skapas, prova nya grejer, utan att någon tittar.
Men nu har jag öppnat upp och tycker det känns riktigt kul att träffa alla besökare.
Välkomna alla, inget kaffe men mycket prat :-)

Jag har nr 32 på kartan. Livsarvet – Marika Beutler. Se karta här!

trädgård

Utställning i Götene Konsthall

“Jag lever… alltså tänker jag”

Så tänker jag när jag håller på att försöka skapa den utställning som nu visas på Götene Konsthall. Ibland är skapande mer än ångestfyllt. Vill få med så mycket. Hur fångar jag alla känslorna som livet väcker inom mig, hur gör jag så det inte spricker i ugnen när jag bränner, blir det de färgerna jag tänkt mig?
Då är det tanken kommer.  Jag lever, ….alltså tänker jag.

Utställningen är uppbyggd av två olika objekt. Dels mina älskade vänner och grishundar. De följer mig hela tiden och då och då föds en ny liten kille (eller tjej).
Sen har jag till den här utställningen gjort en serie muggar. Alla har en egen berättelse i ord, bild eller form. Alla med sitt eget namn. Jag vill att muggen ska följa ägaren med en bit tryggt litet liv, mitt i det stora som pågår, mer eller mindre begripligt.
När man känner sig liten, kan man hålla i muggen och känna värmen och omsorgen.
Det är små vänner.

Götene Konsthall – 4 april – 30 april

IMG_5816IMG_5807

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5812 W